GOMENDIOAK

Denetarik jan behar da, neurrian betiere.

Gosaria eguneko otordurik garrantzitsuena da; beraz, ondo gosaldu behar da.

Bazkariak beroa eta orekatua izan behar du.

Afariak ez du astuna izan behar eta, gutxienez, lotara sartu baino ordu bat lehenago afaldu behar da.

Egunero bi edo hiru fruta razio jan behar da, horietako bat zitrikoak.

Opil edota bollo industrial gehiegi ez jan, oso koipetsuak eta azukretsuak baitira.

Bazkaritan edo afaritan, egunero jan behar dira barazkiak, gordinik edo egosita.

Ahal dela, sasoiko elikagaiak jan behar dira.

Egunero gutxienez 1,5 litro ur edan behar da. Ura, eta ez freskagarri azukrez beteak...

Kirola egin aurretik kontuan izan:

Goizez bada, 2 ordu lehenago gosaldu. Beti bezala, ondo gosaldu.

Arratsaldez bada, ohiko orduan gosaldu eta kirola egin baino lehenago digestio erraza duen zerbait jan. Esate baterako, pasta.

No hay comentarios:

Publicar un comentario